Certificaat van oorsprong aanvragen

Certificaat van oorsprong aanvragen

Wat is een Certificaat van Oorsprong?

Een Certificaat van Oorsprong is een document waarop wordt vermeld wat de oorsprong is van de geleverde goederen. Een Certificaat van Oorsprong (CvO) wordt ook wel Certificaat van Origine genoemd.

Oorsprongsdocumenten: EUR.1 en CvO

Bij import en export is een document nodig dat verklaart uit welk land de zending komt. Voor transport naar landen binnen de EU is hiervoor een EUR.1 document nodig. Voor landen buiten de EU is het nodig om een Certificaat van Oorsprong aan te vragen. In sommige landen is een CvO verplicht. Dit geldt met name voor landen in Afrika en het Midden Oosten. De reden hiervoor is vaak dat landen grenzen willen stellen aan de import, andere landen willen boycotten of eisen stellen voor internationaal betalingsverkeer.

Regel uw CvO binnen slechts één dag

Het CvO wordt opgesteld volgens een vaste opmaak en moet akkoord krijgen en afgestempeld worden door de Kamer van Koophandel. BSF Expeditie is in het bezit van een douanevergunning, waardoor wij het oorsprongsdocument digitaal bij de KvK aan kunnen vragen. Dit betekent voor u dat u in de meeste gevallen al binnen één werkdag uw CvO in bezit heeft.