Een werkdag uit het leven van Pauline Trip

Een werkdag uit het leven van Pauline Trip

Wie zijn de mensen achter BSF Expeditie B.V.? Pauline Trip werkt sinds 2011 bij BSF Expeditie. Pauline heeft verschillende functies binnen het bedrijf vervuld en werkt op dit moment als medewerker import. 

Hoe ziet een "gemiddelde werkdag er uit?

Een “doorsnee dag” bestaat niet echt in ons werk. Iedere dag is weer anders. Er zijn wel een aantal dingen die we dagelijks doen, zoals aan het begin van de dag de email checken of er nog urgente zaken zijn binnen gekomen, die in gang gezet moeten worden.

Als er geen spoed aanvragen zijn check ik of de containers die gelost zouden moeten worden ook daadwerkelijk aangekomen en gelost zijn. Als ze aangekomen zijn, verzorgen we de inklaring en het transport vanaf de haven naar de klant. Ik houd de administratie bij wanneer welke container gelost is en of er kosten aan zijn verbonden. Ik vraag de nota’s op bij de rederijen, hou de ETA’s (=Estimated Time of Arrival) in de gaten en vraag documenten op bij onze klanten.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De afwisseling: iedere dag is anders. Ik heb meerder functies binnen BSF Expeditie vervuld, dus ben op meerdere plekken inzetbaar. Als mijn collega's van de documentatie het druk hebben, kan ik daar bijvoobeeld ook bijspringen. 

En de minder leuke kanten?

Soms kan je voor uit werken, maar vaak ook niet. Het is vaak hollen of stilstaan in onze branche.

Waar kan je niet zonder tijdens een werkdag?

Onze altijd goed gevulde koektrommel.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik werk parttime op dinsdag en woensdag. De overige dagen ben ik thuis bij onze kindjes Ivy (11 maanden) en Lucas (2,5 jaar) en mijn man Laurens.

We hebben een druk leven met twee  kleine kinderen, zoals naar de peutergym, de slaapjes, het huishouden en de verzorging van Lucas en Ivy.  Een dag is voorbij voordat ik er erg in heb. Verder sport ik drie keer in de week,  twee keer in de sportschool en één keer Pink Boxing.

Waarom is BSF Expeditie het leukste bedrijf van Nederland?

Het is een écht familiebedrijf. De collega’s onderling hebben een goede band met elkaar. Ik weet zeker dat als ik ergens mee zit, zowel op zakelijk als privé gebied, ik bij hun terecht kan.

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

Over tien jaar? Jeetje, ik kan me daar nog geen voorstelling van maken. Ik denk tegen die tijd dat de kinderen naar school gaan en dat ik meer kan gaan werken. Mijn prioriteit ligt op dit moment meer bij de verzorging van de kinderen.

Ik hoop dat ik over tien jaar iets voor mezelf heb opgezet, waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Naast mijn baan bij BSF Expeditie hoop ik me ook meer ontplooid te hebben op zakelijk gebied.