EUR.1 document

EUR.1 document

Een EUR.1 document is geldig in landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie. Dit document toont de "preferentiële oorsprong" van de goederen aan. Wanneer u als  importeur dit certificaat bij invoer aan de douane overlegd, dan heeft u in veel gevallen korting of in sommige gevallen zelfs vrijstelling van de invoerrechten.

Direct online geregeld

Doordat BSF Expedtie in het bezit is van een douane vergunning, kunnen wij uw oorsprongsdocument digitaal bij de Kamer van Koophandel aanvragen. Daarnaast zorgt onze jarenlange ervaring als douane expediteur ervoor dat u verzekerd bent van het beste advies.

Oorsprong buiten de EU

Wanneer goederen worden ingevoerd in een land buiten de Europese Unie, dan vraagt u een Certificaat van Oorsprong aan in plaats van een EUR.1 document. Ook dit document zorgt ervoor dat u als importeur verlaging of vrijstelling van de invoerrechten krijgt.

EUR.1 document aanvragen

Neem voor meer informatie over oorsprongsdocumenten of exportdocumenten contact op met de specialisten van BSF Expeditie. Onze import en export medewerkers staan direct voor u klaar. Bel 0181-391515, stuur een email naar info@bsf.nl of maak gebruik van ons contactformulier.