EUR.1 document aanvragen

EUR.1 document aanvragen

Wanneer u goederen binnen de EU wilt invoeren, kunt u korting op of vrijstelling van de invoerrechten in het betreffende land krijgen. Hoe? Door middel van het aanvragen van een EUR.1 document.

EUR.1 document aanvragen bij de KvK

Een EUR.1 document kunt u direct aanvragen bij de Kamer van Koophandel. BSF Expeditie is als deskundig expediteur in het bezit van een douanevergunning, waardoor wij direct uw oorsprongsdocumenten digitaal kunnen aanvragen. Dit scheelt u dus zowel een bezoek aan de KVK als de douane.

Is een EUR.1 verplicht?

Een EUR.1 certificaat is niet verplicht. Dit document geeft recht op korting op de invoerrechten. Soms hoeft u als u in het bezit bent van een EUR.1 helemaal geen invoerrechten te betalen. Bij de invoer in een land binnen de EU, is het dus verstandig om te kijken naar het verschil tussen het algemene tarief en het preferentieel tarief van de invoerrechten en de checken of dit verschil meer is dan de kosten van het EUR.1 document.

BSF Expeditie: uw douane expediteur

Bij BSF Expeditie kunt u terecht voor alle oorsprongsdocumenten, zoals een EUR.1 document of een Certifícaat van Oorsprong. Verder verzorgen wij ook alle exportdocumenten en andere douanediensten.

Voor meer informatie over onze diensten of voor een deskundig en vrijblijvend advies over deze documenten, neem gerust contact met ons op. Onze specialisten adviseren u graag.