EUR.1 aanvragen

EUR.1 aanvragen

Om de oorsprong van producten die binnen een EU-land worden ingevoerd aan te tonen, moet de importeur een EUR.1 aanvragen. Dit certificaat wordt afgegeven door de Kamer van Koophandel en moet bij invoer aan de Douane overlegd worden.

Waarom een EUR. 1 aanvragen?

Met dit oorsprongsdocument krijgt de importeur korting of zelfs vrijstelling op de invoerrechten. Het overleggen van dit certificaat is niet verplicht. Het is verstandig om te kijken naar het verschil tussen het algemene en preferentieel tarief van de invoerrechten en of dit verschil meer is dan de kosten van het certificaat.

Douanediensten bij BSF Expeditie

BSF Expeditie is in het bezit van een douanevergunning, waardoor wij uw EUR.1 of Certificaat van Oorsprong digitaal bij de KvK aan kunnen vragen. Op deze manier bespaart u een hoop tijd en regelt u alles op één adres. Daarnaast profiteert u van onze jarenlange ervaring, expertise en kennis van de eisen die specifieke landen stellen aan verschillende documenten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over EUR.1 certificaten of andere oorsprongsdocumenten of vraag direct uw EUR.1 aan.