FCL of LCL?

FCL of LCL?

Wat is het verschil tussen FCL (Full Container Load) en LCL (Less than Container Load)? Wanneer kiest u voor FCL of kunt u beter kiezen voor LCL?

FCL: Full Container Load

FCL staat voor Full Container Load, ook wel volle container lading genoemd. Als u kiest voor een FCL lading, dan huurt u de volledige container. In het geval van FCL transport, kunt u bij BSF Expeditie niet alleen rekenen op de beste zeevracht tarieven tegen de beste voorwaarden, ook kunt u bij ons terecht voor alle bijkomende diensten, zoals de opmaak van documenten en douanediensten.

LCL: Less than Container Load

LCL staat voor Less than Container Load. Dit wordt ook wel deellading container of groupage genoemd. Als u niet een hele container nodig heeft, dan is het vaak voordeliger om te kiezen voor een deellading zending. In dit geval deelt u de container met verschillende andere transporteurs. Bij BSF Expeditie kunt u terecht voor LCL transport naar alle delen van de wereld.

Wanneer kiest u voor FCL of LCL?

Of u het beste kunt kiezen voor FCL of LCL, wordt bepaald door de grootte van uw lading. Over het algemeen geldt dat wanneer de inhoud van uw lading meer dan een halve container is, u het beste kunt kiezen voor FCL. Ook wordt de volgende regel gehanteerd: Bij een aantal van twaalf pallets of meer, kunt u het beste kiezen voor het huren van een volledige container. Bij elf pallets of minder is vaak een LCL zending de meest gunstige optie. Bij een deellading wordt de prijs van het transport gebaseerd op de inhoud en het gewicht van de zending.

Kies voor de FCL/LCL specialist

Wilt u graag advies over welke vorm van transport de beste keuze is? Of wilt u direct een LCL of FCL offerte aanvragen? Neem gerust contact op met één van onze specialisten of vraag direct online een offerte aan.