FCL transport

FCL transport

FCL transport staat voor Full Container Load transport. Bij FCL zeevracht wordt de volledige container gevuld met uw goederen.

Wanneer kiest u voor FCL?

Een alternatief  voor FCL is LCL. Dit is de afkorting van Less than Container Load, ook wel container deellading genoemd. Bij deze vorm van transport gebruikt u een deel van de container, terwijl de rest van de container wordt gedeeld met andere partijen.

De grootte van uw zending bepaalt of u het beste kunt kiezen voor een FCL of LCL zending. Over het algemeen geldt dat bij een zending van 12 pallets of meer of bij een vracht van meer dan een halve container, FCL de beste optie is. 

Soorten FCL containers

De 20ft en 40ft container, zijn de standaard soorten containers. BSF Expeditie zorgt ervoor dat de meest geschikte container wordt gekozen voor uw goederen. Wilt u meer weten over de kenmerken van verschillende soorten containers? Neem gerust contact met ons op of ga naar de pagina zeevracht container specificaties.

FCL offerte aanvragen

Wilt u weten wat uw FCL transport gaat kosten? Vraag dan direct online een offerte aan neem contact op met onze FCL specialisten.