Kassenbouw

Kassenbouw

Na een aantal “magere” jaren, laat 2017 eindelijk een mooie groei in omzet zien voor Nederlandse kassenbouwers. Niet alleen in Nederland wordt er door de aantrekkende economie flink geïnvesteerd in nieuwe kassen, ook in het buitenland trekken de projecten flink aan. 


Redenen van buitenlandse groei

In Nederland laten tuinbouwbedrijven mooie groeicijfers zien door een stijging in de verkoop van groenten en bloemen. Dit jaar wordt er ongeveer 200 hectare aan nieuwe kassen gebouwd, oftewel 300 voetbalvelden.

De afgelopen jaren zakten de exportcijfers door de wereldwijde economische crisis, maar ook door maatregelen in verschillende landen, zoals bijvoorbeeld de handelsboycot met Rusland. In 2017 is de export weer flink aangetrokken. Ruim 80% van alle glazen kassen buiten Europa is afkomstig uit Nederland. Deze groei is niet alleen te danken aan de economische groei, maar ook door de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Zo nemen de innovaties en het gebruik van nieuwe technologiën in binnen- en buitenland in een snel tempo toe.  Daarnaast zorgt schaalvergroting in de tuinbouw ook voor een toename in de vraag naar nieuwe kassen. 


De omzet groeit, er zijn genoeg uitdagingen

Terwijl de omzet mooie groeicijfers laat zien, is het voor kassenbouwers moeilijk om de winst ook te laten groeien. De gestegen inkoopprijzen voor materiaal zijn niet altijd door te rekenen aan de klanten. Dit zorgt ervoor dat de winst onder druk blijft staan. Een andere uitdaging is dat het relatief lastig is om kwalitatief goed personeel te vinden in deze bedrijfstak.


Met deze uitdagingen is het verstandig om uw logistieke proces goed op orde te hebben. BSF Expeditie is dé specialist op het gebied van projectlogistiek voor kassenbouwers. Wij weten als geen ander dat uw project staat of valt bij een goed, geoliede logistieke organisatie. Daarnaast zijn wij op de hoogte van alle eisen die de verschillende landen stellen bij de import van uw materialen. Kortom, focus waar u goed op bent en laat uw logistieke proces in vertrouwde handen.