Wie het kleine niet eert

Wie het kleine niet eert

Bij het zien van een container ga je er vrijwel automatisch vanuit dat deze is volgestouwd met één en hetzelfde product. Onterecht. In steeds meer gevallen gaat het om samengestelde (stukgoed)ladingen van meerdere afzenders. Alle grotere wereldhandelaren zijn immers ook ooit klein begonnen. Bovendien zijn lang niet alle bestemmingen een garantie voor een groot afzetgebied. Daarnaast kun je je voorstellen dat ook grotere exporteurs producten in hun assortiment hebben met een lagere omloopsnelheid. 

Kortom: er zijn redenen genoeg om groupage, of LCL-zendingen (Less than Container Load) , voor uw zending te overwegen. Het biedt niet alleen efficiencyvoordeel maar stelt ook kleinere partijen in staat om betaalbaar te kunnen exporteren en importeren. Onze vuistregel is dat u bij 12 pallets of meer het beste kunt kiezen voor FCL (Full Container Load). Heeft u 11 pallets of minder te verzenden, dan is in de meeste gevallen een LCL - of deelcontainer, groupagevervoer, geconsolideerde lading, onvolledige containerlading of zelfs groupagekoerier - aan te raden. Hoe je het beestje ook noemt, bij BSF is ook uw LCL in vertrouwde handen. Met bijna twintig jaar ervaring kennen we de wereld van export en import als onze broekzak. 

Evenveel zorg als FCL

We hebben dagelijks directe verbindingen op meer dan zevenhonderd bestemmingen (!) over de hele wereld. Ook het verzorgen van de benodigde documentatie is een abc’tje en dat is bij groupage minstens zo belangrijk als bij containers met één afzender. U kunt erop rekenen dat we deelcontainers met evenveel zorg omringen als FCL-zendingen. En dat we ook hier de beste tarieven uitonderhandelen. Wat dat betreft zijn we ons eigen verleden niet vergeten. Ook wij zijn ooit klein begonnen en – bijna letterlijk - op sleeptouw genomen door een paar grote jongens. Wie het kleine niet eert...