Zeevracht FCL

Zeevracht FCL

In zeevracht worden vaak de termen FCL (Full Container Load) en LCL (Less Container Load) gebruikt. FCL betekent dat de volledige container wordt gebruikt voor het transport over zee. Bij LCL worden ladingen van verschillende verzenders in één container vervoerd.

Type zeecontainers voor FCL

Vanaf ongeveer 12 pallets is het voordeliger om te kiezen voor FCL in plaats van LCL. Een andere reden om te kiezen voor FCL is, als u breekbare goederen vervoert. Het risico op schade aan de goederen is aanzienlijk lager dan bij LCL, omdat u in geval van FCL de enige bent met lading in de container.

U kunt kiezen uit de volgende type containers voor uw FCL zending:

  • 20 ft container
  • 40 ft container
  • High cube container: 40ft
  • Reefer container: 20ft, 40ft en 40ft high cube
  • Open top container: 20ft en 40ft
  • Flatrack: 20ft en 40ft

Import, export & cross-trade

U kunt een FCL zeevracht zending boeken om goederen te exporteren naar het land van de eindbestemming. Maar ook kunt u als importeur uw zeevracht zending vanuit het land van herkomst importeren. Daarnaast is het mogelijk om cross-trade zendingen te boeken.  

Of u uw zending vanaf het adres tot aan het adres van de koper wilt laten verzorgen of alleen vanaf of tot aan de haven, hangt af van welke afspraken u met uw koper of verkoper heeft gemaakt, anders gezegd: op basis van welke incoterm u zaken doet.

Kies voor BSF Expeditie 

Natuurlijk wilt u dat uw zending op tijd en volgens de afgesproken voorwaarden op zijn bestemming aankomt. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een betrouwbare partner, die beschikt over de juiste kennis. Zo kunt u zich richten op uw kernactiviteiten.

Neem contact op met één van onze specialisten of vraag direct een offerte aan voor uw FCL zeevracht naar een specifieke bestemming. 

offerte aanvragen

 

 

contact