Zeevracht Uruguay

Zeevracht Uruguay

Uruguay kent veel uitgestrekte vlaktes, die zich uitstekend lenen voor veeteelt. De belangrijkste exportproducten zijn dan ook wol, vlees, leer, zuivel en fruit. Ook wordt in Uruguay veel wijn produceerd. Uruguay importeert vooral geneesmiddelen, kunststoffen, auto’s en auto-onderdelen en elektronische apparatuur.

Containerterminal Montevideo

Montevideo is de grootste stad van Uruguay, de hoofstad en de belangrijkste haven van het land. Deze haven is één van de mooiste natuurlijke havens in de regio.

Meer informatie over Uruguay

Uruguay is een relatief klein land in Zuid-Amerika. Vergeleken met Argentinië en Brazilië lijkt dit land met 3,4 inwoners niet interessant voor ondernemers, maar niets is minder waar. De economie van Uruguay is de laatste jaren één van de snelst groeiende en het beschikt over een goed opgeleide middenklasse, die veel te besteden heeft en nog steeds groeit. Hierdoor neemt de vraag naar luxegoederen ook toe.

Officiële taal: Spaans

Tijdsverschil met Nederland: - 3 uur

Munteenheid: Uruguayaanse peso

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij export naar Uruguay of wilt u importeren vanuit dit land naar Nederland? Neem dan contact op met onze specialisten op telefoonnummer 0181-391 515 of  vul ons contactformulier in.