Containertransport

De ontwikkeling van containertransport

Het aantal containers dat in de Rotterdamse haven wordt overgeslagen is vanaf 1970 meer dan verdertigvoudigd. In 2015 werden maar liefst 7.329.651 containers overgeslagen. Zie hieronder de ontwikkeling van het containertransport vanaf 1970 tot en met 2015.

 

Herkomst TEU met bestemming Rotterdam

Veruit het grootste gedeelte van de containers die in Rotterdam aankomen zijn afkomstig uit Azië, namelijk meer dan 44%. Meer dan de helft van de uit Azië afkomstige containers komen uit China.

 

Goederenoverslag

Het bruto gewicht dat in containers in de haven van Rotterdam in 2015 werd overgeslagen, was met 126.245.000 ton, 1,1% lager ten opzichte van 2014.

Uw containertransport specialist

BSF Expeditie heeft een jarenlange ervaring in containertransport. Groot geworden in het transport van metaalrecycling, zijn wij een allround expediteur. Zo kunt u bij ons terecht voor zeevracht, luchtvracht,  LCL/FCL, aanvullend vervoer, alle douaneformaliteiten en ook transport verzekeringen.

Neem contact op met één van onze containertransport specialisten op 0181 391 515 of via info@bsf.nl. Natuurlijk kunt u ook uw vraag stellen via ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bron: cijfers zijn afkomstig van Port of Rotterdam

we-deliver

Interesse in onze vracht- en douane-diensten? Onze specialisten helpen u graag!