Bel ons >
Client Portal >
Bel ons >
Client Portal >

Wereldmarktleider in metaalrecycling

De metaalrecycling branche in Nederland telt ongeveer 400 bedrijven, die samen een omzet van rond de € 7 miljard euro vertegenwoordigen.

In Nederland wordt een groot aantal metalen ingezameld voor recycling doeleinden. Onder metalen worden verstaan:

   • Lood • Zink
   • Koper • Tin
   • Platina • Aluminium
   • RVS • Nikkel
   • IJzer

   Deze materialen worden op een milieuvriendelijke manier gerecycled, waardoor ze niet in het milieu terecht komen. Ook wordt een groot aandeel van de gebruikte metalen geëxporteerd naar landen binnen en buiten Europa om verder verwerkt te worden.  

   De Metaal Recycling Federatie (MRF)

   Dé brancheorganisatie voor de metaal recycling is de Metaal Recycling Federatie (MRF). Met ruim 160 leden, vertegenwoordigt deze organisatie 85% van het totale volume van de hele branche. Deze organisatie heeft als doel een milieuvriendelijke en economisch verantwoorde recycling van gebruikte metalen in Nederland.

   Kies voor de specialist in metaalrecycling

   BSF Expeditie is vanaf de oprichting in 1998 gespecialiseerd in de logistieke afhandeling van ferro en non-ferro metalen. Daarnaast hebben wij ook een uitgebreide ervaring in andere recyclebare commodities en secondaire grondstoffen, zoals kunststof, plastic en papier.

   BSF Expeditie is gecertificeerd lid van de MRF. Zo weet u zeker dat u als metaal recycler de juiste partner voor het transport in huis haalt. Of het nu gaat om grote, periodieke ladingsstromen of een individuele aanvraag: u kunt bij ons rekenen op zeer concurrerende tarieven en een jarenlange ervaring in metal scrap.

   Ook als het gaat om multimodaal transport van metaalrecycling materialen, zijn wij de specialist. Wij laden uw goederen verticaal, horizontaal of op de grond in containers op de door u gewenste locatie. Via de weg, het spoor of per binnenvaart bereikt uw container de haven en vervolgt zijn reis per schip naar de eindbestemming.

   Export en import van metal scrap

   Op het gebied van export verzorgen en verwerken onze  specialisten alle vereiste documenten, van douanedocumentatie tot cognossement en van verzekeringscertificaat tot telexrelease.

   Recycling is de toekomst. Dat er ook import stromen zijn van dit soort goederen, bevestigt de bewustwording van onze maatschappij.  Van overzees transport tot douane afhandeling en levering op uw werf, onze import specialisten nemen u graag het werk uit handen.

   Kortom, voor een complete ontzorging van uw export van metal scrap, waste en recyclables kiest u voor BSF Expeditie. Neem contact op met één van onze specialisten.

   Download brochure metaalrecycling.  

   Altijd de juiste oplossing
   voor uw kostbare lading

   Interesse in onze vracht- en douane-diensten of recyclables?
   Onze specialisten helpen u graag!

   © 2022 BSF Expediteurs. All rights reserved.

   Delen wordt gewaardeerd