FCL

De grootte van uw zending bepaalt of u het beste kunt kiezen voor een FCL of LCL zending. Over het algemeen geldt dat bij een zending van 12 pallets of meer FCL transport de beste optie is. 

Wat is FCL?

FCL staat voor Full Container Load. Bij deze vorm van transport worden uw goederen in een aparte container vervoerd, waarbij u de volledige container huurt. Een alternatief voor FCL is LCL. LCL is de afkorting voor Less Container Load. Bij LCL maakt u slechts gebruik van een deel van de container. In dit geval wordt de container gedeeld met andere partijen.

Soorten containers

De meest voorkomende containers zijn 20ft en 40ft. Voor meer informatie over welke container het meest geschikt is voor uw lading of meer informatie over de specificaties van de verschillende beschikbare containers, leest u op de pagina container specificaties.

Uw FCL zending

Wij zorgen ervoor dat uw lading op de juiste plaats, op tijd en volgens uw wensen aankomt. Ook verzorgen wij indien gewenst de opmaak van de benodigde documenten en de afhandeling van douaneformaliteiten.  

De INCOTERM die u met uw afnemer of leverancier afspreekt, bepaalt voor welk gedeelte van de FCL zending u verantwoordelijk bent. 

FCL offerte aanvragen

Wilt u weten wat uw zeevracht gaat kosten? Vraag dan direct online een offerte aan voor uw gewenste bestemming. U ontvangt van ons een heldere, transparante offerte met een zeer concurrerend tarief. 

Neem contact op met onze zeevracht specialisten op telefoon nummer 0181-391515.

 

we-deliver

Interesse in onze vracht- en douane-diensten? Onze specialisten helpen u graag!