Full Container Load

Wanneer u een grote hoeveelheid goederen wilt verschepen, kiest u voor Full Container Load (FCL). FCL betekent dat u  de volledige container huurt, ook indien de container niet volledig is gevuld.

Wanneer kiest u voor FCL?

Ook al staat FCL voor Full Container Load, beteken dit niet dat u deze manier van transport alleen kiest als de container volledig gevuld is. In sommige gevallen is FCL transport de goedkoopste methode, ook al benut u niet iedere vierkante meter van de container. Als vuistregel kunt u ervan uitgaan dat bij 12 pallets of meer, u het beste kunt kiezen voor FCL. Heeft u  11 pallets of minder? Dan kunt u over het algemeen beter kiezen voor Less Container Load (LCL) of een groupage zending.

Een andere reden om te kiezen voor FCL is wanneer u breekbare goederen wilt vervoeren. Omdat u bij FCL niet te maken heeft met goederen van andere vervoerders in de container, brengt dit minder risico op schade met zich mee.

Wilt u weten welke container het meest geschikt is voor uw lading? Of wilt u de specificaties van containers weten? Meer informatie vindt u op de pagina containerspecificaties.

Het FCL proces

Afhankelijk van de kosten, uw mogelijkheid tot het laden van de zending en de afspraken die u met de ontvanger van de goederen maakt, zijn de volgende opties voor zeevracht FCL verscheping mogelijk:

  • Huis-huis levering
  • Huis-kade levering
  • Kade-huis levering
  • Kade-kade levering

Wat doet BSF Expeditie?

Onze ervaren medewerkers zorgen ervoor dat uw zending op de juiste plaats, op tijd en volgens uw wensen op zijn bestemming aankomt. Daarnaast verzorgen wij alle papierwerk, zoals het opmaken van de benodigde documenten en de afhandeling van douaneformaliteiten.  

 

we-deliver

Interesse in onze vracht- en douane-diensten? Onze specialisten helpen u graag!