Less than Container Load

Less than Container Load (LCL) betekent dat uw goederen samen met de zending van andere transporteurs in één container worden vervoerd. Op deze manier wordt de ruimte in de container optimaal benut.

Wanneer kiest u voor LCL?

Heeft u een kleine zending, waardoor er nog plaats over is in de container? Dan is LCL vaak de beste en goedkoopste optie. Bij LCL wordt de container namelijk geladen met meerdere zendingen van verschillende bedrijven. Over het algemeen geldt de vuistregel dat bij 11 pallets of minder u het beste kunt kiezen voor een LCL shipment. Heeft u 12 pallets of meer? Dan is vaak Full Container Load (FCL) een betere keuze.

Groupage

Een andere benaming voor LCL is Groupage. Bij groupage worden kleinere ladingen samengevoegd tot één grote lading. Dit betekent niet alleen een groot voordeel in de efficiency, maar is ook in het leven geroepen om kleinere partijen de kans te geven om betaalbaar te kunnen laten vervoeren.

Waarom BSF Expeditie?

Wij regelen dat uw zeevracht LCL zending op tijd en volgens uw eisen en wensen op de eindbestemming aankomt. Ook nemen wij al het papierwerk dat hierbij hoort voor u uit handen, zoals bijvoorbeeld het opmaken van douanedocumenten of andere documenten.

 

 

we-deliver

Interesse in onze vracht- en douane-diensten? Onze specialisten helpen u graag!