BSF Expediteurs

13 nov'15

De kracht van het familiebedrijf

 BSF Expeditie B.V. is écht familiebedrijf. Nyenrode Business Universiteit, Baker Tilly Berk, ING en NPM Capital hebben onderzoek gedaan naar de voordelen en de kracht van familiebedrijven. De belangrijkste bevindingen in het onderzoek zijn:

Onderscheidend vermogen

Het imago van familiebedrijven is de laatste jaren sterk verbeterd, terwijl familiebedrijven zelf vaak onvoldoende bewust zijn van het onderscheidend vermogen dat zij bezitten.

Langetermijn perspectief

Familiebedrijven hebben daadwerkelijk een langeretermijnperspectief dan niet-familiebedrijven. Hierdoor is het voor familiebedrijven mogelijk om te investeren in projecten die een langere tijd vergen om rendement te genereren en genoegen te nemen met lagere rendementen op de kortere termijn.

Aantrekkelijke werkgever

Familiebedrijven in Nederland zijn een zeer aantrekkelijke werkgever geworden en zij geven aan dat goed werkgeverschap en de binding met en de betrokkenheid van het personeel belangrijke verklaringen voor hun succes zijn. Voorts blijkt duidelijk dat het personeel bij familiebedrijven veel vaker langer in dienst blijft.

Positieve reputatie

Klanten associëren familiebedrijven eerder met een positieve reputatieVaker wordt gesteld dat familiebedrijven gerespecteerde, bekende, bewonderenswaardige en prestigieuze bedrijven zijn dan niet-familiebedrijven.

Familienaam als bedrijfsnaam

Het imago van familiebedrijven wordt versterkt doordat 46 procent van alle familiebedrijven de familienaam als bedrijfsnaam gebruikt.

Bron: https://www.dagvanhetfamiliebedrijf.nl/onderzoek/