BSF Expediteurs

5 okt'16

Nederland meest concurrerende economie van EU

Op de jaarlijkse ranglijst van het World Economic Forum (WEF) neemt Nederland de vierde positie in van meest concurrerende economieën ter wereld. Nederland volgt na Zwitserland, Singapore en de Verenigde Staten en gaat Duitsland voorbij, die naar een vijfde plaats zakt. Hiermee is de Nederlandse economie het meest concurrerend van alle landen van de Europese Unie.

Nederland scoort hoog op infrastuctuur en logistiek

De score op de ranglijst van het WEF bestaat onder andere uit een beoordeling op infrastructuur en logistieke prestaties van een land. Nederland scoort hoog op deze lijst, door de hoge kwaliteit van infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg. 

Nederland kan nog verder stijgen

De vierde positie voor Nederland is de hoogste notering sinds de start van de index in 2004. In 2014 nam Nederland nog slechts een achtste positie in. 

Nederlandse economieVolgens diverse deskundigen kan Nederland de komende jaren nog verder stijgen op de ranglijst, door onder andere de kredietverlening aan bedrijven te verbeteren of doordat de overheid en het bedrijfsleven meer gaan investering in R&D.