BSF Expediteurs

20 sep'17

BSF en S.B.V. Excelsior: ‘Ferme Jongens, Stoere Knapen’

BSF is sinds vorig jaar lid van de Business Club van eredivisieclub Excelsior. Sinds enige tijd hebben we aan de Kralingse Honingerdijk in Rotterdam ook vier business seats en daar zijn we eigenlijk best trots op. De 115-jarige club heeft een roemrijk verleden met veel ups en downs. Die laatste werden met een stevige dosis onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen altijd overwonnen. Iets waarin wij ons bij BSF zeker in herkennen, zij het met een beduidend kortere historie.

Bewust geen skyboxen

Ook het clublied ‘Ferme Jongens, Stoere Knapen’ (dat we inmiddels - bijna - helemaal kunnen meezingen) past goed bij de markt waarin wij ons begeven. Niks kapsones en gewoon handen uit de mouwen! Door de vele degradaties en promoties naar en van de Jupiler League worden de ‘rood-zwarten’ wel eens getypeerd als ‘te klein voor tafellaken, te groot voor servet’, maar het is er altijd gezellig en gemoedelijk. Daarmee is de vergelijking met BSF wel compleet. Om die reden heeft Excelsior bewust geen skyboxen maar uitsluitend business seats zodat iedereen elkaar tegenkomt en makkelijker kan netwerken.

Excelsior was destijds een van de eerste arbeidersclubs in een sport die toen nog elitair was. Men was in 1958 ook de eerste club in Nederland met een overdekte staantribune.

Halfversleten busje

Leden zorgden voor het geld en een groep ijverige vrijwilligers voor de bouw op Woudestein. Lange tijd vormde het inzamelen van oud papier een belangrijke bron van inkomsten. Met een halfversleten busje ging een groepje vrijwilligers wekelijks op pad om op vaste adressen oude kranten, folders e.d. op te halen. Later, in 1974, was Excelsior ook een van de eerste clubs met shirtreclame.

We kijken met z’n allen uit naar een goed seizoen en de vele events waaronder seminars, waarbij ook de spelers een rol spelen. Wie weet kunnen we nog wat van de mannen leren!  

Ferme jongens, stoere knapen

Ons lokt het vrije voetbalveld

Waar je vreugd en vrolijkheid kunt rapen

En je door geen zorgen wordt gekweld

Als het sein voor de strijd wordt gegeven

Trouw zijn wij dan allemaal present

Voor de club onze krachten te geven

Ja, dan zijn wij in ons element