BSF Expediteurs

24 jan'18

Export landbouwgoederen blijft stijgen

Wist u dat BSF ook de juiste partner is voor de export van landbouw goederen en landbouw gerelateerde goederen? Zo verschepen wij bijvoorbeeld regelmatig kunstmest, landbouwmachines en gewasbescherming.

Nederland is de op een na grootste landbouwexporteur ter wereld. De Verenigde Staten exporteren als enige ter wereld nog meer. De export van landbouw (gerelateerde) goederen groeit al jarenlang explosief. Zo exporteerde Nederlandse bedrijven in 2017 voor een totale waarde van € 91,7 miljard aan landbouwgoederen. De meest geëxporteerde producten zijn aardappelen, groente en fruit. Zij vertegenwoordigen maar liefst 13% van de totale export vanuit Nederland.

fruit

Top 3 export landbouwproducten:

1. Aardappelen, groente en fruit (13%)

2. Vlees en bereide producten van dieren (12%)

3. Sierteelt (10%) / Zuivel en eieren (10%)

Innovatie belangrijk voor groei
Nederland is een kenniseconomie. Zo ook in de land- en tuinbouwsector zijn innovaties en slimme technieken een belangrijke reden voor groei. Daarnaast dragen de groei van de wereldbevolking, de gestegen vraag naar gezond voedsel en klimaatverandering een belangrijke rol in een toenemende vraag naar Nederlandse exportproducten en in Nederland ontwikkelde landbouwtechnieken.

BSF: de exportspecialist
Wilt u meer informatie over de export van landbouw- of tuinbouw (gerelateerde) goederen? Onze exportspecialisten hebben alle kennis in huis om uw producten of project snel, efficiënt en voorzien van de juiste documenten op de gewenste bestemming te krijgen. Wilt u eerst vrijblijvend een tarief weten? Vraag dan eenvoudig online een offerte op.

BSF expediteurs: We deliver!

 

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/01/19/export-landbouwproducten-in-2017-bijna-%E2%82%AC-92-miljard