BSF Expediteurs

12 mei'15

Maersk bestelt zes 20.000 teu schepen

A.P. Møller-Maersk heeft zes containerschepen van 20.000 teu besteld bij Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Ook heeft het Deense bedrijf een optie op nog eens vier van deze schepen.

Dat meldt de Journal of Commerce.

De nieuwe schepen moeten in 2017 worden opgeleverd en hebben naar verluid een prijskaartje van 155 miljoen dollar per schip. Met de order volgt Maersk de voetsporen van CMA CGM, OOCL en Mitsui O.S.K. Lines, die eerder al de 20.000 teu grens doorbroken. De order van Maersk is enigszins opmerkelijk. Eerder noemde de rederij namelijk 18.000 teu nog de optimale verhouding tussen capaciteit en mobiliteit.

DSME bouwt ook de serie van twintig Triple-E's'voor Maersk Line, de laatste twee uit die serie worden in de volgende twee maanden opgeleverd. De rederij heeft ook zeven schepen van 3.600 teu bij de werf in bestelling. 

Volgens JOC zullen ook MSC, Cosco en Yang Ming zich bij het groepje rederijen voegen. MSC en Maersk's 2M-alliantie zal vermoedelijk nog vier van deze schepen bestellen. Cosco en Yangming elk elf. Daewoo heeft de order bevestigd tegenover Tradewinds.

 

Bron: Nieuwsblad transport