BSF Expediteurs

17 jun'15

Golftoernooi Energy4All

Op 23 meter hoogte, van een bunker af of over het water. Dat waren hindernissen tijdens het Vestinggolftoernooi dat Vereniging Lions Club Voorne-Putten afgelopen vrijdag voor de 4e keer in Hellevoetsluis organiseerde. 

HELLEVOETSLUIS – Het toernooi werd gehouden om geld op te halen voor Stichting Energy4all, een organisatie die onderzoeken naar behandeling van energiestofwisselingsziekten financieel ondersteunt. “Ieder jaar steunen we een goed doel waarin kinderen centraal staan”, vertelt Jaco Poldervaart van de Lions Club.

  Deelnemers konden golfen samen met bekende Nederlanders zoals oud-voetballer Piet Schrijver en oud-atleet Olga Commandeur. “Deze locatie is heel bijzonder”, vertelt Commandeur. “Golf is mijn passie en ik ben blij dat ik hiermee ook Energy4all onder de aandacht kan brengen.” 

De stichting heeft het de afgelopen jaren zwaar gehad. “Helaas werkte er mensen zo hard dat ze overwerkt raakte, waardoor er taken bleven liggen”, vertelt Elles Sprenger van Energy4all. “Nu gaat het weer helemaal goed.” Olga Commandeur benadrukte dat ze gewoon de organisatie blijft steunen. “Kinderen en onderzoekers kunnen er niets aan doen dat er fouten zijn gemaakt.” 

Dertig golfers kwamen op het toernooi af en de meeste hadden één doel. “Wij willen de gezelligste groep van de dag zijn”, vertelt Ruud Bestman. “We doen voor de lol mee en geven ook nog iets terug aan de samenleving. Wat wil je nog meer?” 

Alle golfers moesten een golfvaardigheidsbewijs hebben om mee te kunnen doen. “De vesting is een mooie plek om te golfen, maar het is natuurlijk geen golfbaan. De golfers moeten dan ook opletten op wandelaars en fietsers”, legt Jaco Poldervaart uit. “Zeker als ze van de watertoren afslaan. Dat is op 23 meter hoogte. Het moet dan niet zijn dat een voorbijganger een balletje op zijn hoofd krijgt.” 

De Lions Club had oorspronkelijk meer deelnemers verwacht. “Het is ruim dertig graden dus mensen hebben afgezegd. Ook hadden we gehoopt dat er door de BN’ers meer mensen zouden komen, maar dat is helaas niet het geval”, aldus Poldervaart. Elke golfer moest honderd euro inleggen om mee te kunnen doen aan het evenement. 

Waarnemend burgemeester Wubbo Tempel wilde ook meedoen, maar durfde niet. “Ik heb ooit meegedaan aan een golftoernooi. Ik heb mijn golfvaardigheidsbewijs, maar ik ben nog niet zo goed”, vertelt hij. “Ik werd ingedeeld bij een expert en iedere keer als ik slecht sloeg begon hij te zuchten. Maar volgend jaar doe ik mee.”

Behalve vrijwilligster van Energy4all is Elles Sprenger ook moeder van een zoontje met een stofwisselingsziekte. “Vijftig procent wordt niet ouder dan 10 jaar en 85 procent niet ouder dan 20 jaar. Mijn zoontje is nu vijf en een half. Dus ik hoop dat ze goed onderzoek kunnen doen, want voor mijn zoontje dringt de tijd.” 

Bron: Hellevoetse Post / Brielsche Courant