BSF Expediteurs

24 jun'15

Diefstal uit containers komt steeds vaker voor

Diefstal uit zeecontainers komt helaas steeds vaker voor. Afgelopen april werd zelfs een hele lading uit een container van het Ministerie van Defensie gestolen. Bij aankomst in Nederland bleek de zeecontainer afkomstig te zijn uit Afghanistan, vol te zitten met stenen in plaats van tenten, heftrucks en compressors.

Aanpak

Hoe gaan de dieven te werk? Zeecontainers worden afgesloten door middel van een seal. Tegenwoordig worden criminelen steeds slimmer in het opmaken van deze seals. Nadat ze de landing uit de container hebben gehaald wordt de seal vervolgens onmerkbaar weer terug in de oude staat gebracht. Hierdoor lijkt het of de container tijdens het transport en in de haven afgesloten is geweest, terwijl het tegenovergestelde het geval is.

Voorkom diefstal

Vervoert u regelmatig vracht in een zeecontainer? Dan is het belangrijk om maatregelen te nemen tegen het risico op diefstal van uw vracht. Dieven hebben het namelijk steeds vaker voorzien op zeecontainers. Hoe pakt u dit aan? Natuurlijk is diefstal nooit 100% te voorkomen. Wel kunt u een relatief simpele maatregel nemen ter preventie.

BSF Expeditie B.V. heeft speciale seals beschikbaar, die niet losgemaakt kunnen worden. Deze speciale seal is voorzien van een staaldraad, die ontrafelt bij sabotage. Ook heeft de seal een antispin-systeem dat vervalsing tegengaat.

film seal

Voorkom dus dat dieven de container ongemerkt open maken en bescherm uw lading tegen diefstal. Wilt u ook een speciale seal? Vul het contactformulier in en typ het woord SEAL bij het veld "bericht".

OP = OP

contact opnemen