BSF Expediteurs

29 jun'15

Op avontuur? Boek een container cruise

Op zoek naar een unieke belevenis? Reis dan als passagier mee op een containerschip.

Vanuit Rotterdam, Antwerpen of Hamburg heeft u de keuze uit meer dan 300 bestemmingen ter wereld. Het is zelfs mogelijk om in 15 weken de hele wereld rond te varen.

Meevaren op een schip met zeevracht, is anders dan bijvoorbeeld een cruise op de Middelandse zee. Het hoofddoel van de reis van dit schip is dat de goederen op plaats van bestemming aankomen. Van passagiers wordt dan ook verwacht dat zij zich aanpassen aan het leven aan boord. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk het toppunt van avontuur om op een vrachtschip de oceaan over te steken.

Of u nu een week, een paar weken of zelfs enkele maanden aan boord wil verblijven, er zijn volop mogelijkheden. Qua kosten moet u uitgaan van €75,- tot €100,- per dag inclusief eten, havenbeslastingen en in/ontschepingskosten. Mocht u vanuit de eindbestemming terug naar huis willen vliegen, is het mogelijk om een ticket tegen zeemanstarief te kopen, met ongeveer 40% korting op de reguliere prijs.

Een voorbeeld van een rederij dit ook passagiers meeneemt is CMA CGM. Voor 140 euro per dag kun u meevaren op één van de grootste containerschepen ter wereld, de Marco Polo. U verblijft in één van de vijf tweepersoonshutten van ongeveer 20 vierkante meter. Aan boord zijn diverse faciliteiten, zoals een lounge met televie, een bibliotheek, fitnessruimte en zwembad. Het reizen op de Marco Polo is een unieke belevenis: het schip is ongeveer vier voetbalvelden groot.

De Marco Polo vaart van Azië naar Europa. Onderweg doet het schip de havens aan van Ningbo, Shanghai, Xiamen, Hong Kong, Chiwan, Yantian, Port Kelang, Tanger, Southampton, Hamburg, Bremerhaven, Rotterdam, Zeebrugge, Le Havre, Malta, Khor Al Fakkan en Jebel Ali.