BSF Expediteurs

10 jul'15

Zomervakantie tip: Expositie 'Net echt"

Wie kent het niet: een Gucci horloge voor twintig euro kopen op het strand van Salou. Ieder jaar voeren veel toeristen nepartikelen in, die niet van echt te onderscheiden zijn. Maar niet alleen toeristen voeren deze namaak merkartikelen in, ook handelaren voeren ze masaal in. Jaarlijks worden er dan ook heel wat van deze artikelen in beslag genomen. De meest bijzondere zijn van 4 juli tot en met 13 september 2013 te zien in de expositie 'Net echt' in het Belasting & Douane Museum in Rotterdam.

Wat mag je wel invoeren?

Voor toeristen en reizigers is het toegestaan om de volgende namaakartikelen in te voeren:

  • Drie horloges
  • 250 ml parfum
  • Drie DVD's of CD's
  • Drie andere producten, zoals kleding of speelgoed.

Wie meer mee neemt en door de douane wordt gecontroleerd, moet de producten inleveren en krijgt een boete.

Douane app

De Belastingdienst heeft ook een speciale app Douane Reizen ontwikkeld. In deze app staat informatie wat wel en niet meegenomen mag worden naar Nederland en kunnen reizigers vooraf berekenen hoeveel belasting ze moeten betalen over in te voeren producten.

Expositie 'Net Echt'

Deze zomervakantie is een expositie te zien van bijzondere nepartikelen, die door de Douane in beslag zijn genomen. Deze expositie is van 4 juli tot en met 13 september 2015 te zien in het Belasting & Douane Museum aan de Parklaan 14-16 in Rotterdam. Voor meer informatie en openingstijden, zie de website van het museum.

Wilt u meer weten wat u als handelaar in mag voeren of meer informatie over andere douane zaken? Neem dan gerust contact met ons op.