BSF Expediteurs

24 jul'15

Eerste containertrein uit China komt aan in Rotterdam

Afgelopen nacht is in Rotterdam een trein aangekomen met ongeveer twintig containers vanuit China. De trein is op 5 juli vertrokken vanuit Kumming (China) en via Rusland, Wit-Rusland, Polen en Duitsland op 24 juli aangekomen in Rotterdam.

Het vervoeren van containers per trein heeft als voordeel dat het sneller is dan over zee, waarbij het schip er ongeveer een maand maand over doet. Daarentegen zijn de kosten voor vervoer over spoor wel hoger. Deze nieuwe vorm van vervoer is daarom voornamelijk interessant voor partijen, die bederfelijke goederen vervoeren.

Voor Nederland is dit type van vervoer een primeur, maar in Duitsland rijdt al zes keer per week een trein vanuit China naar Duisburg. Het vervoer per trein kan zeker verbeterd worden. De containers moeten namelijk een aantal keren worden overgeladen, omdat China, Rusland en Europa verschillende spoorbreedtes hebben. Op dit moment investeert de Chinese overheid fors in het verbeteren van de spoorverbindingen.

De containertrein is van de grootste railvervoerder in Polen, genaamd Cargosped. Ze hebben al bekend gemaakt dat er in augustus en september nog een aantal treinen vanuit China naar Rotterdam zullen komen.

Wilt u kijken of container vervoer per trein voor u een alternatief is? Of wilt u meer informatie over andere soorten van transport? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

offerte aanvragen