BSF Expediteurs

7 aug'15

Wow! Wonen in een zeecontainer

Behalve dat zeecontainers worden gebruikt om goederen in te vervoeren, worden deze tegenwoordig ook gebruikt om volwaardige woningen van te maken. Dit fenomeen staat in Nederland nog behoorlijk in de kinderschoenen. We kennen in Nederland slechts het gebruik van containers als studentenwoningen of goedkope huisvesting, maar wereldwijd zijn er prachtige bouwwerken te vinden. Hieronder een greep uit een aantal bijzondere containerwoningen.  

Bijzondere containerwoning in Costa Rica

Dit duurzame huis heeft een oppervlakte van 40 m2 en is volledig gemaakt van zeecontainers.

container woning

Foto: www.treehugger.com

 

Container weeshuis in Zuid Afrika

Dit containerhuis biedt plaats aan 80 Zuid Afrikaanse weeskinderen. Deze woning is met een beperkt budget gerealiseerd, maar is toch erg comfortabel en milieuvriendelijk.

container weeshuis

Foto: www.containerliving.nl

Interieur van een containerwoning in Canada

Dat een containerwoning mooi en luxe kan zijn, bewijst deze containerwoning in Canada. Voor slechts €15.000,- bouwde de Canadees Joseph Dupuis in slechts drie maanden tijd  deze woning, die bestaat uit drie zeecontainers.

interieur container woning

Foto: www.roomed.nl

Container als galerie in Vermont

Dit gebouw is ontworpen door Adam Kalkin en bestaat uit drie containers. Oorspronkelijk diende dit gebouw als een expositieruimte voor een museum in Vermont. Tegenwoordig is het in gebruik als galerie. 

kalkin house

Foto: www.designboom.com