Importeren en inklaren goederen

Van belang voor het importeren van goederen vanuit een land buiten de Europese Unie is dat u verplicht bent om bij de Douane aan te geven welke goederen u importeert en van welk land ze afkomstig zijn. Tevens zijn de herkomst en oorsprong van de goederen ook bepalend voor de benodigde documenten om ze in Nederland in het vrije verkeer te brengen.U krijgt bij zo’n invoeraangifte ook te maken met eventuele invoerrechten, BTW en mogelijk ook accijns, verbruiksbelasting of overige heffingen. Mogelijk kan het zijn dat er op sommige goederen en landen restricties gelden waardoor het importeren van deze goederen niet is toegestaan. Het is dan goed om hier van tevoren al van op de hoogte te zijn en ook te blijven.

Exporteren en uitvoeren goederen

Wanneer u goederen exporteert vanuit de Europese Unie naar een land buiten de Europese Unie is het goed te weten welke documenten u voor dit specifieke land nodig heeft en of ook hier regels en restricties zijn ingesteld.

Om hierbij gebruik te maken van het BTW percentage van 0% moet u hierbij kunnen aantonen dat de goederen ook daadwerkelijk de Europese Unie hebben verlaten. Om uw klant in aanmerking te laten komen op vrijstelling op de invoerrechten, is werken met een EUR1, EUR-MED certificaat wellicht van toepassing. Ook het opstellen van een Certificaat van Oorsprong kunnen wij voor u organiseren en nemen wij deze zorg voor u uit handen.

Helaas voor u als importeur en/of exporteur gaat internationale handel gepaard met een vaak ingewikkelde en tijdrovende ‘papierhandel’. Dan is het prettig om te weten dat BSF Expediteurs daar de handen niet voor omdraait en ons team met ervaren en goedopgeleide experts uw aangiften en douane documenten nauwkeurig voor u kunnen verzorgen.

Tevens kunnen wij u voorzien van advies en ondersteuning in uw voorbereiding en realisatie van uw in- en uitvoer zendingen en de daarbij behorende vragen over processen, benodigde documentatie en regelgeving.

Bij een douane aangifte is het van groot belang dat de juiste goederencode wordt gebruikt en ook hierin kunnen wij u adviseren door onze ruime en jarenlange ervaring.

Onze diensten op een rijtje:
  • Douane in- en uitklaringen
  • Het inklaren van T1-goederen
  • Directe en beperkt Fiscale vertegenwoordiging
  • Berekening van in- en uitvoerrechten en belastingafdracht
  • Advies over tariefsindeling (taric)
  • Opmaken en controle van Oorsprongs- en preferentie documenten

Als douane-expediteur doen wij de aangiften namens onze opdrachtgever. BSF Expediteurs is in dat geval een administratieve dienstverlener en kan na de aangifte niet fiscaal aansprakelijk worden gesteld. Alle opdrachtgevers dienen een machtiging-directe- vertegenwoordiging voor in en uitvoer af te geven. U hoeft deze machtiging maar één keer af te geven, dit geldt dan voor alle aangiften in-en uitvoer.

Heeft u vragen over onze douanediensten?
Neem dan gerust contact met ons op.