Export naar Suriname

Suriname is een interessant land om naar te exporteren. Suriname heeft namelijk een importeconomie. Dit betekent dat ze bijna alle producten importeren uit andere landen. Wanneer u export naar Suriname overweegt of wanneer u op dit moment al exporteert naar Suriname, BSF Expeditie is de juiste keuze om uw export te verzorgen.

Informatie over Suriname

Suriname ligt in Zuid-Amerika en is met een oppervlakte van 164.000 km2 vier maal groter dan Nederland. Het inwonersaantal is met 490.000 mensen laag en circa 26.0000 hiervan wonen in het district Paramaribo.

Suriname als exportbestemming

Nederland is met een aandeel van 22% van de totale import van Suriname, na de Verenigde staten de grootste exporteur naar Suriname. De producten die het meest geïmporteerd worden door Suriname zijn: auto’s, grote bouwvoertuigen en natrium of kalium peroxiden.

Wanneer u overweegt om uw producten naar Suriname te exporteren, is het belangrijk om de volgende informatie over Suriname te weten.

  • De officiële taal is Nederlands, maar er wordt ook Surinaams of Sranan Tongo gesproken.
  • De bevolking bestaat uit een mengeling van etnische groepen.
  • Sinds 1975 is Suriname onafhankelijk van Nederland.
  • Het wegennet strekt zich uit over ca. 9000 km, waarvan slechts 25% is verhard.
  • Er zijn geen actieve spoorlijnen in het land.
  • De rivieren hebben, met een lengte van 1500 km, de functie voor het binnenlandse vervoer.
  • De grootste zeehaven is Paramaribo.

Uw partner voor export naar Suriname

Als onafhankelijke en wereldwijde expediteur hebben wij een groot netwerk van transporteurs. Dit betekent voor u de meest scherpe tarieven, terwijl u niet hoeft in te leveren op service. Dit maakt ons de ideale partner voor export naar Suriname. Of het nu gaat om lucht- of zeevracht, BSF Expeditie is altijd de juiste keuze.