Bel ons >
Client Portal >
Bel ons >
Client Portal >

Certificaat van Oorsprong

Voor de export naar veel landen buiten de EU heeft de importeur een oorsprongsdocument nodig. In veruit de meeste gevallen wordt hiervoor een Certificaat van Oorsprong (CvO) gebruikt.

Container seal

Voorkom ongemerkte diefstal vanuit uw zeecontainer door gebruik te maken van een container seal. Diefstal uit zeecontainers komt helaas steeds vaker voor

Meer lezen

De geschiedenis van de container

Containers worden al sinds eeuwen gebruikt om goederen in te vervoeren, maar pas sinds 1980 kennen we het containervervoer met gestandaardiseerde maten, zoals we dat nu kennen

Meer lezen

EUR.1 certificaat

Een EUR.1 certificaat is een oorsprongsdocument waarmee de importeur in het land van bestemming recht op korting of zelfs vrijstelling van invoerrechten kan krijgen.

Meer lezen

Fiscale vertegenwoordiging

Over goederen die de EU binnen komen, moeten invoerrechten,  BTW en eventuele andere belastingen worden afgedragen.

ISPM15

Steeds meer landen eisen ISPM 15 voor houten verpakkingen, die bij importzendingen het land binnenkomen. Dit om de verspreiding van levend ongedierte via hout te voorkomen.

Meer lezen

HS-code

Bij internationale handel bent u als importeur of exporteur verplicht om uw goederen aan te bieden, voorzien van een HS-code. HS-code, staat voor Harmonized System code en is een internationale standaard om goederen te categoriseren. 

Meer lezen

Incoterms

Internationaal zakendoen vraagt om duidelijke afspraken over waar de verantwoordelijkheid van de verkoper ophoudt en die van de koper begint.

Meer lezen

Zeevracht container specificaties

Hier vindt u een overzicht van de specificaties van de meest voorkomende zeevracht containers bij containertransport.

© 2022 BSF Expediteurs. All rights reserved.

Delen wordt gewaardeerd