Bel ons >
Client Portal >

Douanediensten

Met BSF als uw erkende douane expediteur hoeft u zich niet langer zorgen te maken over de nieuwste wet- en regelgeving rondom het importeren en exporteren van uw producten.

ISPM15

Steeds meer landen eisen ISPM 15 voor houten verpakkingen, die bij importzendingen het land binnenkomen. Dit om de verspreiding van levend ongedierte via hout te voorkomen.

HS-code

Bij internationale handel bent u als importeur of exporteur verplicht om uw goederen aan te bieden, voorzien van een HS-code. HS-code, staat voor Harmonized System code en is een internationale standaard om goederen te categoriseren. 

Incoterms

Internationaal zakendoen vraagt om duidelijke afspraken over waar de verantwoordelijkheid van de verkoper ophoudt en die van de koper begint.

Zeevracht-container-specificaties

Hieronder vindt u een overzicht van de specificaties van de meest voorkomende zeevracht containers bij containertransport. Voor meer informatie of zendingen met verschillende maten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Fiscale vertegenwoordiging

Over goederen die de EU binnen komen, moeten invoerrechten,  BTW en eventuele andere belastingen worden afgedragen.

Certificaat van Oorsprong

Voor de export naar veel landen buiten de EU heeft de importeur een oorsprongsdocument nodig. In veruit de meeste gevallen wordt hiervoor een Certificaat van Oorsprong (CvO) gebruikt.

Container seal

Voorkom ongemerkte diefstal vanuit uw zeecontainer door gebruik te maken van een container seal. Diefstal uit zeecontainers komt helaas steeds vaker voor

© 2024 BSF Expediteurs. All rights reserved.

Volg ons: